Prajitura cu branza de astazi, este o reteta simpla, fara foi si fara aluat, as zice ca ar trebui numita budinca de branza la cuptor. Dar cum reteta o am din caietul mamei mele si ea ii zicea placinta (in Ardeal de cele mai multe ori, in loc de prajitura se spune placinta), nici eu nu ii voi spune altfel.
Prajitura cu branza este delicioasa, aromata, de neuitat. Este o prajitura din copilaria mea.
Prajitura cu branza
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 kg branza dulce de vaci
- 3-4 pliculete zahar vanilat
- 3 linguri gris
- 200 g unt
- 1 cana faina
- 1 cana zahar tos
- 1 praf de copt
- 3 oua
- 200 ml smantana
- scortisoara si cuisoare dupa gust
- stafide
Cum preparam:
- Intr-un bol amestecam bine branza cu cele 3-4 pliculete de zahar vanilat, 3 linguri zahat tos, 3 liguri gris, stafidele si scortisoara.
- Topim untul si jumatate din cantitate o turnam in tava in care urmeaza sa coacem placinta.
- In tava peste unt asezam intr-un strat uniform restul de zahar tos.
- Faina o amestecam cu un pliculet de praf de copt si jumatate din cantitate o presaram cu o sita deasupra zaharului, in tava.
- Peste faina din tava asezam uniform branza, iar peste branza presaram cu sita cealalta jumatate din cantitatea de faina.
- Turnam peste faina untul topit ramas.
- Intr-un bol batem cu un tel cele 3 oua, apoi adaugam smantana si amestecam bine.
- Amestecul de ou cu smantana va fi ultimul strat pe care il punem in tava.
- Nivelam bine si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 C.
- Coacem 30-40 minute pana cand deasupra se formeaza o crusta aurie.
- Scoatem tava din cuptor si pudram cu zahar macinat fin.
- Putem servi prajitura cu branza atat calda cat si rece.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Prajitura cu branza si stafide
Please follow and like us: