Prajitura cu crema de vanilie este o prajitura facuta in casa, foarte delicioasa.
Este usor de preparat si musafiri vor fi cu siguranta incantati.
Prajitura cu crema de vanilie
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 8
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- Ingrediente
- 400 g aluat foietaj
- 500 ml lapte
- 3 oua
- 4 linguri cu faina
- 6 linguri cu zahar
- ½ baton de vanilie
- 20 g unt
- 1 lingura rom
- 500 ml frisca batuta
- 2-3 linguri zahar pudra vanilat
Cum preparam:
- Desfacem si se lasam la decongelat aluatul foietaj.
- Impartim aluatul in două foi de 3-4 mm grosime, care le coacem pe rand in cuptorul bine incins, cca 20 de minute.
- Jumătate din cantitatea de lapte il punem la fiert cu vanilia, iar restul de lapte il pastram rece.
- Batem spuma albuşurile cu 4 linguri de zahăr şi romul.
- Separat intr-un castron, mixam gălbenusurile cu restul de zahar, 2-3 linguri de lapte si untul.
- Adaugam treptat faina si laptele rece si mixam bine, sa nu se formeze cocoloaşe.
- Asezam castronul pe un bain-marie, mixam compozitia sau batem cu telul intimp ce adaugam putin cate putin si laptele cald.
- Lasam la foc pana se îngroasa, mixand continuu.
- Cand avem o crema consistenta o luam de pe foc si o lasam la racit.
- Dupa ce se raceste, incorporam albusul batut spuma si jumatate din frisca.
- Intindem crema pe una din foile coapte, iar peste crema asezam restul de frisca.
- Deasupra asezam cealalta foaie coapta.
- Lasam o ora la frigider si dupa aceea pudram cu zahar si putem servi.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Prajitura cu crema de vanilie
Please follow and like us: