Imi plac foarte mult piersicile, caise, nectarinele, pot spune ca le ador. Suntem in plin sezon al acestor fructe si trebuie sa profitam din plin de acest lucru.
Si dupa o zi de munca vreau sa pregatesc o prajitura usor si iute de facut, o prajitura aromata, cu un gust fin de scortisoara care alaturi de savoarea piersicilor este greu de refuzat.
Ingrediente:
- 3 piersici
- 3 oua
- 100 g unt
- 200 g smantana
- 200 g zahar tos
- 300 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
Cum preparam:
- Este important ca toate ingredientele sa fie de la temperatura camerei.
- Intr-un bol punem untul si zaharul pe care le mixam la inceput mai usor apoi la o treapta superioara a mixerului.
- Mixam pana obtinem o spuma fina.
- Rand pe rand adaugam cele trei oua, mixam in continuu pana incorporam ouale.
- Adaugam smantana si amestecam cu o lingura sau spatula cu miscari usoare sa nu se taie compozitia.
- Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul apoi o adaugam peste compozitia de unt, lingura cu lingura.
- Tapetam cu hartie de copt o tava pe care o ungem cu putin ulei.
- Jumatate din aluat il asezam in tava, il nivelam cu o spatula si peste el asezam piersicile curatate de coaja si taiate felii.
- Peste piersici presaram pudra de scortisoara si putin zahar tos ( poate fi zahar brun).
- Peste piersici asezam cealalta jumatate de aluat si nivelam sa acoperim toata suprafata.
- Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem prajitura timp de 30 de minute la temperatura de 170 C.
- Nu scoatem prajitura din cuptor pana nu trece testul scobitoarei care introdusa in prajitura trebuie scoasa curata.
- Cand prajitura este gata o scoatem din tava o presaram cu zahar pudra si o lasam sa se raceasca.
- O servim calduta cu un pahar de lapte rece.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Prajitura cu piersici
Please follow and like us: