
Este o prajitura copilariei mele. O prajitura simpla, usor si repede de facut, care nu necesita ingrediente scumpe sau indemanare de maiestru bucatar. Un pandispan pe care il facea bunica, cand picam pe nepregatite in vizita si era musai sa puna ceva dulce pe masa.
Prajitura cu visine si nuca

Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
Blat
- 8 ouă
- 8 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- 3 linguri cu varf de nuca macinata
- 1 praf de copt
- 250 g vișine, pot fi și congelate sau din compot
Cum preparam:
- Separăm albușurile de gălbenușuri.
- Batem albușurile spumă, adăugăm treptat zahărul si mixăm albușurile până se întăresc. Adăugăm gălbenusurile pe care le încorporam bine, după care integrăm, lingura cu lingura, făina în care am amestecat praful de copt.
- La urmă adăugăm cele trei linguri de nucă măcinată.
- Amestecăm ușor până obtinem o compozitie cremoasă fără gogoloașe .
- Când am obținut o compoziție fină și cremoasa o așezăm în tava pe care în prealabil am tapetat-o cu hârtie de copt unsă cu puțin ulei sau unt.
- Nivelăm compoziția în tavă iar deasupra aranjam vișinele spălate si scurse de apă.
- Coacem în cuptorul încins la 180 grade C, vreme de 20-30 minute.
- Pentru verificare facem testul cu scobitoarea, dacă pe scobitoare nu rămâne aluat și o scoatem curată atunci când înțepăm, blatul este copt.
- Odată coaptă scoatem prăjitura din cuptor. Si cum zaharul in exces nu este recomandat eu nu pudrez această prăjitură cu zahăr praf, ci cât este caldă, presar un pic de zahar brun deasupra.
- Porționăm în pătrate și putem servi prăjitura.
Poftă bună!











Savoare si bun gust – Prajitura cu visine si nuca
Please follow and like us: