Prajitură cu visine
Autor: Tina
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
Blat
- 8 ouă
- 8 linguri zahăr
- 8 linguri făină
- 1 zahăr vanilat
- 1 praf de copt
- 250 g vișine, pot fi și congelate
- 2 linguri cacao
Cum preparam:
Blatul:
- Separăm albușurile de gălbenușuri.
- Batem albușurile spumă, adăugăm treptat zahărul si mixăm albușurile până se întăresc. Adăugăm gălbenusurile, iar la final făina în care am amestecat praful de copt.
- Amestecăm ușor până obtinem o compozitie cremoasă fără gogoloașe .
- Când am obținut o compoziție fină și cremoasa o parte (3/4 din total) o așezăm în tavă pe care în prealabil am tapetat-o cu hârtie de copt.
- Nivelăm compoziția în tavă.
- Sfertul de compozitie rămas îl amestecăm cu cele două linguri de cacao, amestecăm ușor să nu stricăm consistența.
- Amestecul cu cacao îl turnăm, peste compoziția din tava și cu ajutorul unei furculițe o încorporăm realizând un amestec neuniform.
- Odată ce am amestecat si am nivelat ambele compozitii deasupra aranjam vișinele spălate si scurse de apă.
- Coacem în cuptorul încins la 180 grade C, vreme de 20-30 minute.
- Pentru verificare facem testul cu scobitoarea, dacă pe scobitoare nu rămâne aluat și o scoatem curată atunci când înțepăm, blatul este copt.
- Lăsăm puțin să se răcească apoi scoatem din tavă și presărăm deasupra zahăr pudră vanilat.
- Porționăm în pătrate și putem servi prăjitura.
Please follow and like us: