
Daca ai pofta de ceva dulce si daca ai si ceva timp liber, prajitura Dulcineea cu foi de miere de albine, este o alegere perfecta.
Dulce, acrisoara si aromata va fi pe gustul intregi familii si o minunata alegere pentru atunci cand ai si musafiri.
Prajitura Dulcineea (Albinita), cu foi de miere si crema de unt

Autor: Tina
Portii: 12
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
Foile:
- 5 linguri de ulei,
- 5 linguri de lapte,
- 250 g zahar,
- 3 linguri miere de albine,
- o lingura rasa de bicarbonat,
- 500 g faina,
- 2 oua
Crema:
- 6 linguri de gris,
- o cana de lapte,
- o cana de zahar,
- 250 g unt,
- coaja rasa de lamaie,
- sucul de la o lamaie
- 1 borcan de 370 ml de gem de caise
Cum preparam:
Foile:
- Punem la fiert intr-o oala, laptele impreuna uleiul si zaharul si lasam sa dea in cateva clocote timp in care amestecam usor cu lingura.
- Adaugam mierea de albine si lasam din nou sa dea in 2-3 clocote dupa care adaugam bicarbonatul, amestecand continuu si luam oala de pe plita.
- Lasam 5 minute sa se racoreasca apoi adaugam ouale batute, apoi faina si framantam usor pe o planseta de lucru pudrata cu un pic de faina.
- Facem un sul de aluat pe care care il impartim in 4 parti egale.
- Fiecare parte asa calda cum este, o intindem cu sucitorul pe dosul unei tavi.
- Introducem tava in cuptorul bine incins la 180 C si coacem aproximativ 3-4 minute.
- Cand foaie de prajitura este coapta co scoatem din cuptor di o asezam imediat pe o tava. Coacem toate cel 4 foi.
Crema:
- Fierbem laptele cu zaharul adaugam coaja rasa de lamaie si grisul si amestecam continuu pana se ingroasa si grisul este fiert.
- Luam oala de pe foc si o lasam deoparte 10-15 minute sa se racoreasca un pic.
- Intre timp intr-un castron, mixam untul sau margarina pana obtinem untul devine cremos si isi schimba culoare adaugam crema de gris, lingura cu lingura mixand in continuu.
- Cand am obtinut o crema pufoasa adaugam cate un pic din zeama de lamiae, mixand in continuare.
Asamblarea prajiturii
- Impartim crema in doua parti egale.
- Punem o foaie pe o tava peste care intindem uniform o parte din crema.
- Asezam peste foaia unsa cu crema, o alta foaie pe care o vom unge cu gemul de caise.
- Peste foaia cu gem aseza a treia foaie peste care intindem uniform cealalta parte de crema.
- La urma asezam ultima foaie pe care o pudram cu zahar pudra
- O servim rece de la frigider taiata in patratele dupa pofta inimi.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Prajitura Dulcineea (Albinita), cu foi de miere si crema lamaie
Please follow and like us: