Dupa o zi plina si obositoare, venim acasa si familia vrea ceva dulce, ne punem mana in cap si spune „Off”. Sa nu disperam, sunt foarte multe idei de a improviza ceva rapid, trebuie doar sa avem in frigider ceea ce ne trebuie si multumim pe toata lumea.
Pentru asemenea situatii,fac in asa fel, incat sa am tot timpul la indemana aluat foietaj (congelat) si branza dulce de vaci. Prajitura rapida cu branza dulce este cea mai simpla si usoara prajitura.
Prajitura rapida cu branza dulce
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 400 g aluat foietaj
- 750 g branza dulce de vaci
- 200 g zahar
- 4 linguri gris
- 2 pliculete zahar vanilat
- un varf de cutit scortisoara
- putina coaja de portocala rasa
- 2 galbenusuri si un ou intreg
Cum preparam:
- Tapetam o tava (12/24) cu hartie de copt, poate fi si o forma de cozonac, peste care asezam aluatul foietaj. Foaia de aluat este mai mare decat tava, acoperim fundul formei si o lasam sa curga in exterior, deoarece va fi capacul prajiturii.
- Peste aluat presaram 2 linguri de gris care are rolul sa absoarba umezeala din branza.
- Intr-un castron amestecam branza cu cele doua galbenusuri, zaharul tos si cel vanilat, scortisoara si coaja de portocala.
- Dupa ce am incorporat bine ingredientele, asezam crema de branza peste aluatul acoperit cu gris si nivelam uniform.
- Peste branza presaram si celelalte doua linguri cu gris.
- Cu capatul ramas afara a foi de aluat acoperim branza.
- Cu o furculita impungen ici colo aluatul, apoi cu o pensula il ungem cu oul batut spuma.
- Deasupra eu am presarat putin zahar brun.
- Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 C, pentru 35 -45 minute, pana deasupra prinde o crusta aurie.
- Putem sa servim placinta calda sau rece pudrand deasupra putin zahar farin.
Pofta buna!
Savoare si bun gust- Prajitura rapida cu branza dulce
Please follow and like us: