Prajitura Snickers este o prajitură rafinată ce merită pe deplin încercată.

- 8 albușuri
- 150 g zahar pudra
- 250 g nucă măcinată
- 100 g făină
- un praf de copt
- un praf sare
- 350g ciocolata alba
- 30ml ulei
- 250 g zahăr tos
- 250 g unt
- 250 g arahide
- 8 gălbenușuri
- 200 g ciocolată cu lapte
- 100 g ciocolată amăruie
- 30 ml ulei
- Preîncalzim cuptorul al 180°C, tapetăm cu hărtie de copt tava (avem nevoie de o tavă mare de 35x40cm) .
- Separăm ouale și batem albușurile cu praful de sare până avem o spuma tare, apoi adăugăm zaharul rand pe rand, și mixăm foarte bine. La final, trebuie sa avem o spuma tare si lucioasa.
- Adăugăm nucile și făina împreună cu praful de copt, le încorporăm în albușurile bătute folosind o spatulă sau o lingură de lemn, avem grijă să nu scoatem aerul din spuma.
- Turnăm compoziția obținută în tavă și o nivelam cu spatula.
- Coacem 15-20 de minute, trebuie să treacă testul scobitorii. Lăsăm blatul să se răceasca la temperatura camerei.
- Este foarte important ca toate straturile prăjiturii să fie reci, altfel se îmbină între ele.
- Turnăm ciocolata alba peste blat și nivelam cu spatula pentru a obține stratul alb.
- Dăm la frigider pentru vreme de 30 de minute, până stratul de ciocolata alba este întărit.
- Când zahărul este caramelizat și începe să se îngroașe, adăugăm untul și amestecam până când untul este complet topit.
- Separat, frecăm galbenușurile cu cealaltă jumatate de cantitate de zahar până obținem o cremă groasă. Punem crema de gălbenușuri peste caramel și amestecam bine cu telul, adăgăm și arahidele și continuăm să amestecăm până caramelul este gros și lucios.
- Luăm caramelul de pe foc și îl lăsăm să se răcorească la temperatura camerei după care îl turnăm peste stratul de ciocolată alba.
- Punem caramelul, îl nivelăm și dam din nou la frigider pentru o oră.
- Scoatem prăjitura din frigider și peste stratul de caramel turnăm statul de ciocolata, nivelăm bine și lăsăm prăjitura in frigider până a doua zi.