Prăjitura Tosca
Autor: Tina
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 10
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
Blat:
- 8 albusuri
- 250 g zahăr
- 3 linguri făină
- 100 g mac
- 100 g nucă de cocos
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
Crema:
- 8 gălbenușuri
- 200 g zahăr
- 200 g unt
- 400 ml lapte
- 1 plic budincă de vanilie
Stratul cu biscuiți:
- 120 g biscuiți simpli
- 150 g zahăr
- 200 ml lapte
- 200 g ciocolată cu lapte
- ½ lingurită rom
Décor:
- 50 g ciocolată neagră
- 50 ml lapte
Cum preparam:
- Batem albusurile spumă cu un praf de sare, când spuma este tare adăugăm treptat zahărul.
- Odată incorporate tot zahărul si am obtinut o spumă tare ce nu cade de pe lingură, adăugăm pe rând macul, nuca de cocos și făina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu o paletă sau lingură de lemn cu mișcări ușoare de jos in sus, astfel încât sa nu scoatem aerul din albușuri.
- Turnam aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și coacem aproximativ 30 minute în cuptorul preâncalzit la 180°C (verificam cu scobitoarea, daca ințepăm blatul și scoatem scobitoarea curată, blatul este copt).
- În timp ce se coace blatul pregătim crema:
- Mixăm la viteză mare galbenușurile cu zahărul.
- Plicul de budinca îl dizolvăm în puțin lapte iar apoi amestecăm budinca cu gălbenușurile.
- Restul de lapte îl încălzim puțin și îl turnăm peste compoziția de gălenușuri cu budinca.
- Punem crema la fiert, la foc mic amestecând mereu să nu se facă gogoloașe, până se îngroașă și obținem o crema vâscoasă, după care o lăsăm să se răcorească.
- Când crema s-a răcit puțin adăugăm untul și mixăm până se omogenizează si obtinem o cream pufoasă si fină.
- Peste blatul răcit turnăm crema si ninelam uniform.
Pregătim biscuiții:
- Punem la fiert 200 ml lapte cu 150 g zahăr până acesta se topeste.
- Luăm de pe foc, adăugăm esența de rom si toată compoziția obtinută o punem intr-un castron intr-un castron în care incepem să înmuiem biscuții preț de cateva secunde, astfel încat să fie moi la exterior, dar fermi în interior.
- Așezăm biscuiții peste crema așezată peste blatul cu mac.
- Cănd am ocoperit cu biscuiți toată suprafața cremei punem prajitura la frigider preț de 10-15 minute.
- Înainte să o scoatem de la rece pregătim glazura și topim la baine-marie ciocolata, împreună cu 50 ml lapte.
- Glazura calda o turnăm și o întindem peste buscuiți.
- Punem prajitura la rece câteva ore apoi o putem servi.
Poftă bună!
Please follow and like us: