Este o reteta perfecta pentru o masa în familie. Un preparat gustos, usor si rapid de facut si cu ingrediente putine.
Pui cu usturoi si busuioc in sos de unt si rosii
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 450 g piept de pui dezosat
- 100 g unt
- 6 rosii de marime medie
- 4 catei de usturoi pisați
- 5-6 fire de busuioc proaspat
- sare si piper
- ulei de masline
Cum preparam:
- Pregatim pieptul de pui il taiem in cuburi potrivit de mari, asezonam cu sare și piper.
- Intr-o tigaie cu ulei incins prajim 4-5 minute pe fiecare parte pieptul de puiul.
- Cand s-a rumenit frumos il scoatem din tigaie si-l lasam sa se raceasca.
- Lasam un pic uleiul sa se racoreasca dupa care punem rosiile taiate cubulete si le calim la foc domol.
- Cand rosiile au lasat zeama adaugam untul si usturoiul. Amestecam sa incorporam bine untul in sos.
- Cand avem un sos format punem in tigaie bucatile de pui.
- Acoperim tigaia cu un capac si lasam sa dea un clocot dupa care dam la o parte capacul si mai lasam sa fiarba inca vre-o 5 minute.
- Inainte de a servi asezonam cu busuiocul tocat marunt.
- Putem servi alaturi de cartofi natur sau diverse paste.
Pofta buna!
Savoare si bun gust -Pui cu usturoi si busuioc in sos de unt si rosii
Please follow and like us: