Arta culinara chineza s-a nascut in timpul dinastiei Shang, acum mai bine de 3.500 de ani. Preparatele culinare aveau ca ingrediente principale orezul, soia si, nu in ultimul rand, carnea de pui.
Bucătăria chinezească este una dintre cele mai bogate moșteniri culinare de pe Pământ.
Chinezii cosideră că este barbar a avea un cuțit la masă, din această cauză mâncărurile sunt preparate în bucățele mici, gata pentru a fi culese și mâncate.
Pui Shanghai
Autor: Tina
Bucataria: Chineza
Categoria: Fel principal
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 600 g file de piept de pui,
- 200 ml de ulei vegetal,
- 50 g de semințe de susan,
- 1 lingura amidon
- 100 g faina
- 1 albus de ou
- o lingură de curry, busuioc, boia de ardei.
- 150 ml sos de soia
- Sare, piper
Sosul
- 50 ml de sos de soia,
- 1 galbenus de ou
- 50 ml ulei
- 60 ml de muștar
- 80 ml de oțet de vin.
- 1 capatana de usturoi,
Cum preparam:
- Spalam pieptul de pui, il uscam cu un servet si il taiem in fasii de 4 cm grosime.
- Intr-un castron de portelan, il lasam aproximativ o ora la marinat, intr-un sos facut dintr-un albus de ou nebatut, amidon, sare si piper.
- Intr-un castron amestecam bine faina, boiaua de ardei, busuiocul si curry.
- Scoatem din marinata fasiile de piept si le tavalim in amestecul de faina si condimente, apoi le prajim intr-o tigaie cu fund gros in uleiul incins pana capata o culoare aurie.
- In alta tigaie punem sosul de soia, asezam tigaia pe foc iute si cand sosul este fierbinte si a scazut putin, punem pieptul de pui, presaram semintele de susan, amestecam si apoi imediat scoatem carnea din tigaie.
Sosul
- Curatam cateii de usturoi si ii tocam fin.
- Amestecam un galbenus de ou, sosul de soia si mustarul.
- Fara sa incetam sa amestecam, turnam uleiul in fir subtire, cu grija sa nu se taie sosul.
- Dupa ce am incorporat uleiul vom adauga usturoiul si oțetul, amestecand in continuu.
- Pieptul de pui se serveste cu sos.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Pui Shanghai
Please follow and like us: