
Rețeta aparține talentatei italience Giada De Laurentiis este o reteta rapidă și ușoară.
Combinatia dintre pui și paste nu poate fi decat un rezultat excelent.
Un preparat perfect cand timpul nu ne permite sa stamp rea mult in bucatarie.

- 9 linguri unt
- 2 linguri ulei de masline
- 4 bucati de piept de pui
- 2 lingurite de sare
- 1 lingurita piper
- 450 g ciuperci albe feliate
- 1 ceapa mare tocata marunt
- 5 catei de usturoi maruntit
- 125 ml vin alb sec
- 50 g faină
- 1 l lapte
- 240 g smantana
- 240 ml supa de pui (apa)
- nucsoara, cimbru, patrunjel proaspat tocat
- 340 g paste fainoase
- 2 maini de mazare congelata
- 200 g parmezan ras
- 25 g pesmet
- Taiem bucatile de pui in cubulete mici si asezonam puiul cu sare si piper si-l calim topit la foc mic preț de 4 minute pe fiecare parte, intr-o tigaie unde um topit 1 lingura de unt cu una de ulei.
- Prajim ambele parti pana devin usor auriu.
- Scoatembucatile de pui pe o farfurie si-l lasam la racit.
- In tigaia in care am prajit bucatile de pui sotam ciupercile la foc mediu până când lichidul din ele se evaporă și ele devin ușor brune cca 1-2 minute
- Adaugam ceapa, usturoiul si cimbrul si sotam în continuare pana cand ceapa devine transparentă cca 5 min.
- Adaugam vinul si lasam sa fiarba pana se evapora.
- Amestecam ciupercile cu carnea de pui.
- Topim 3 linguri de unt in tigaie, adaugam faina si amestecam 2 minute pana se omogenizează.
- Turnam si laptele, smantana, supa de pui, nucsoara.
- Potrivim cu sare si piper dupa gust.
- Amestecam bine si marim intensitatea focului acoperim tigaia si lasam sa dea in clocot.
- Dupa 2-3 clocote luam capacul si amestecam din cand in cand timp de 10 minute, pana cand se mai ingroasa sosul.
- Intre timp pregatim pastele dupa instructiunile de pe pachet.
- Scurgem pastele si le turnam peste pui, impreuna cu patrunjelul tocat, sosul și mazarea.
- Amestecam usor dupa care punem tot preparatul in tava care in prealabil am uns-o cu unt.
- Amestecam parmezanul cu pesmetul si presaram uniform peste preparatul asezat in tava.
- Din loc in loc presaram ultimele bucatele de unt
- Dam la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.
Pofta buna!