Este un preparat pe care îl putem pregăti atât pentru o cină gustoasă pentru familie cât și pentru a ne încânta musafirii la o masă festivă.
Putem folosi condimente după gustul nostru la alegere, însă nu trebuie să abuzăm de le astfel încât să nu luăm aroma puiului natural. Este un preparat gustos la care familia și musafirii nu vor ramâne indiferenți.
Ingrediente:
- 8 pulpe de pui
- 8 felii cașcaval
- 1 cățel de usturoi
- Sare, piper, condimente dupa gust (un praf de cimbru uscat)
- 400-500 g de aluat foetaj
- 1 ou
- semințe de susan
Cum preparam:
- Pulpele de pui le spalăm și le usucăm bine cu prosoape de hârtie.
- Condimentăm cu sare și piper, frecam cu usturoi zdrobit si cimbru (sau orice condimente la alegere).
- Pe masa presarată cu faina să așezăm aluatul foietaj și-l tăiem în fâșii de 1,5 cm lățime.
- Sub pielea dela fiecare pulpă punem ușor o felie de cașcaval.
- Înfașurăm fiecare pulpă în fâșiile de aluat foietaj (aproximativ 5-6 ture).
- Așezăm pulpele infășurate in foietaj intr-o tava pe care in prealabil am tapetat-o cu hârtie de copt.
- Batem oul și cu o pensulă de bucătarie ungem suprafața fiecarei pulpe iar apoi presărăm semințe de susan.
- Preâncalzim cuptorul la 180 de grade și introducem tava, lasăm la copt aproximativ 40-50 de minute sau până când aluatul este auriu și carnea este coaptă.
- Se poate servi u o salata de legume simplă și cu o garnitură consistentă, cum ar fi cartofii.
Poftă bună!
Please follow and like us: