Ravioli sunt un tip popular de paste făinoase, format din două foi de aluat sigilate înte ele cu umplutură de carne la mijloc (dar nu întotdeauna). Ravioli sunt de obicei de formă rotundă sau pătrată. În Italia aproape toate regiunile au propriile lor rețete pentru ravioli. Chiar dacă acest fel de mâncare are origine italiană cea mai veche rețetă cunoscută este un manuscris Anglo-Norman din anul 1290.
Ingrediente:
- 300 de grame de făină
- 3 oua
- 1 vânătă
- 150 gr mozzarella
- 2 catei de usturoi
- 300g Roșii cherry
- 1 lingura patrunjel tocat
- 10 frunze de busuioc
- ½ cana vin alb sec
- ulei de măsline și sare
Cum preparam:
- Într-un castron amestecăm cele 300 de grame de făină cu ouăle.
- Framantăm aluatul cu mâinile până când acesta devine neted și omogen și nu mai lipeste degetele.
- Îl lăsăm să stea timp de 15-20 minute, acoperit cu un șervet umed.
- Cu ajutorul mașinii de intins aluat, sau dacă nu avem, folosim sucitorul, întindem aluatul subțire.
- Între timp, preparăm umplutura: spalăm si tăiem vinetele cuburi, la fel si rosiile.
- Intr-o tigaie punem la incins putin ulei de masline.
- În uleiul incins vom pune un catel de usturoi zdrobit, vinetele, o lingură de pătrunjel proaspat tocat, un praf de sare și distum timp de aproximativ 4-5 minute la foc mare, amestecând de multe ori cu o lingură de lemn.
- Odată ce vinetele încep să se înegrească, adaugăm o jumătate de ceașcă de apă și fierbem, la foc mediu până când apa se evapora complet. Luam de pe foc și lăsăm sa se raceasca
- Ne vom ocupa de mozzarella, care de asemenea, o vom taia în cuburi și o punem la scurs, astfel încât să nu-și lase apa o în interiorul pastelor. O vom usca cu un servet de panza, cel de hartie se va lipi.
- Pe foaia de aluat întinsă, punem mai multe grămezi, amestecam un pic "de mozzarella și un pic" de vinete, astfel încât să cream pătrate de la aproximativ 10 cm.
- Cu o pensula ungem marginile foii cu un pic de ou bătut apoi o vom acoperi cu o alta foaie, având grijă să lăsăm să iasă afară tot aerul înainte de a apăsa marginile pentru a închide.
- Cu ajutorul unui pinten sau cu un pătrat de patiserie, sau cu un cutit, portionam patratele.
- Punem la fiert într-o cratiță mare apă in care punem o lingura de sare sarata, un pic de ulei.
- Până fierbe apa vom prepara sosul, care va imbraca ravioli.
- Intr-o tigaie punem la incins 2 linguri de ulei de măsline și un catel de usturoi zdrobit. Când ustoroiul a aromat uleiul se adaugă rosiile tocate, 6/7 frunzele de busuioc, adăugăm o jumatate de pahar de vin alb sec și lăsăm să se evapore, doar 2 minute de gătire.
- Când apa din oala fierbere, adăugăm pătrate și le fierbem timp de 5-6 minute.
- Cand au fiert le transferăm direct in tigaie si amestecăm cu sosul preparat
- Garnisim cu cateva frunze de busuioc proaspăt și servim calde.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Ravioli cu vinete si mozzarella
Please follow and like us: