Caramel cu spuma de albusuri de ou

Aceasta reteta este o reteta simpla care seamana cu celebra Creme Brulee, dar mult mai simpla si usor de facut recomandata incepatorilor in de-ale bucatariei.
Caramel u spuma de albusuri de ou, are o textura fina, ingrediente putine si cum am spus…usor si iute de facut. O recomand pentru cei care vor un desert rafinat facuta in timp record.
Caramel cu spuma de albusuri de ou
Caramel cu spuma de albusuri de ou are o textura fina, ingrediente putine si cum am spus...usor si iute de facut. O recomand pentru cei care vor un desert rafinat facuta in timp record.

Ingrediente Crema da zahar ars
Caramel cu spuna de albusuri de ou
-
Preparare Caramel cu spuna de albusuri de ou
Intr-o tigaie puneti zaharul brun sau alb la topit. Cand este topit zaharul si are o culare aramie il luam de pe plita si il punem in forma in care dorim sa coacem. Eu am ales o forma de copt rotunda de chec. Cu o spatula intindem zaharul ars pe toata suprafata formei.
Cu un mixer batem albusele de ou pana obtinem o textura cremoasa, apoi adaugam rand pe rand cele 5 linguri de zahar si mixam sa obtinem o bezea consistenta.
Turnam bezeaua obtinuta in forma imbracata in zaharul ars
Asezam forma in care am pus compozitia intr-o cratita mai mare, iar in cratita punem apa, facem un bain-marie.
Introducem in cuptor la 160 C pentru aproximativ 15-20 minute. Urmarin cuptorul si cand avem o crusta putin maronie ca in poza de mai jos, scoatem prajitura din cuptor.
Rasturnam prajitura pe un platou si o servim cu un toping.
Pofta buna!