Opțiuni imprimare

Caramel cu spuma de albusuri de ou

Caramel si spuma de albusuri de ou
Dificultate Începător
Timp
Timp de preparare: 45 min. Timp total: 45 de minute
Persoane 6
Descriere

Caramel cu spuma de albusuri de ou are o textura fina, ingrediente putine si cum am spus...usor si iute de facut. O recomand pentru cei care vor un desert rafinat facuta in timp record.

Ingrediente Crema da zahar ars
  • 5 albusuri de ou
  • 5 linguri zahar alb
  • 4 linguri zahar brun
  • 50 mililitri topping caramel (sau alta aroma)
Caramel cu spuna de albusuri de ou
  1. Preparare Caramel cu spuna de albusuri de ou

    Intr-o tigaie puneti zaharul brun sau alb la topit. Cand este topit zaharul si are o culare aramie il luam de pe plita si il punem in forma in care dorim sa coacem. Eu am ales o forma de copt rotunda de chec. Cu o spatula intindem zaharul ars pe toata suprafata formei.

    Cu un mixer batem albusele de ou pana obtinem o textura cremoasa, apoi adaugam rand pe rand cele 5 linguri de zahar si mixam sa obtinem o bezea consistenta.

    Turnam bezeaua obtinuta in forma imbracata in zaharul ars

    Asezam forma in care am pus compozitia intr-o cratita mai mare, iar in cratita  punem apa, facem un bain-marie.

    Introducem in cuptor la 160 C pentru aproximativ 15-20 minute. Urmarin cuptorul si cand avem o crusta putin maronie ca in poza de mai jos, scoatem prajitura din cuptor.

    Rasturnam prajitura pe un platou si o servim cu un toping.

    Pofta buna!