Opțiuni imprimare

Cartofi cu carne tocata la cuptor

Cartofi cu carne tocata la cuptor
Dificultate Începător
Timp
Timp de preparare: 70 min. Timp total: o oră 10 minute
Persoane 6
Descriere

Reteta Cartofi cu carne tocata la cuptor este reteta potrivita, gustoasa, satioasa si fara mari pretentii. 

Ingrediente Cartofi cu carne tocata la cuptor
  • 2 Cartofi (marime potrivita)
  • 600 grame Carne tocata (amestec vita/porc)
  • 1 Ceapa
  • 1 Legatura Patrunjel
  • 2 Rosii
  • 300 grame Mozzarella (data prin razatoare)
  • 3 lingurițe Condimente (Sare, piper, boia dupce, oregano) (dupa gust)
  • 50 mililitri Ulei de masline
  • 50 mililitri Ulei floarea soarelui
Preparare Cartofi cu carne tocata la cuptor
  1. Curatam, spalam cartofi si ceapa. Cartofi ii taiem rondele si ceapa cubulete marunte.

    Intr-un vas rezistemt termic asezam cartofi peste care presaram condimente si ulei de masline 50 de gr.

    Intr-o tigaie in care am pus uleiul de floarea soarelui adaugam ceapa si o sotam pana devine sticloasa.

    Cand ceapa este calita adaugam carnea si o gatim aproximativ 10 minute. Adaugam condimente dupa gust si patrunjelul tocat.

    Cand carnea este gatita o asezam peste cartofii din vasul termorezistent si netezim uniform.

    Peste carne presaram mozzarella in strat uniform, iar peste mozzarella asezam 6 felii de rosie.

    Introducem vasul in cuptor la o temperatura de 150 C. Dupa aproximativ 45 de minute cand mozzarella este topita si putin rumenita scoatem din cuptor preparatul.

    Este un preparat ce se recomanda a fi consumat cald.

    Pofta Buna!