Reteta Cartofi cu carne tocata la cuptor este reteta potrivita, gustoasa, satioasa si fara mari pretentii.
Curatam, spalam cartofi si ceapa. Cartofi ii taiem rondele si ceapa cubulete marunte.
Intr-un vas rezistemt termic asezam cartofi peste care presaram condimente si ulei de masline 50 de gr.
Intr-o tigaie in care am pus uleiul de floarea soarelui adaugam ceapa si o sotam pana devine sticloasa.
Cand ceapa este calita adaugam carnea si o gatim aproximativ 10 minute. Adaugam condimente dupa gust si patrunjelul tocat.
Cand carnea este gatita o asezam peste cartofii din vasul termorezistent si netezim uniform.
Peste carne presaram mozzarella in strat uniform, iar peste mozzarella asezam 6 felii de rosie.
Introducem vasul in cuptor la o temperatura de 150 C. Dupa aproximativ 45 de minute cand mozzarella este topita si putin rumenita scoatem din cuptor preparatul.
Este un preparat ce se recomanda a fi consumat cald.
Pofta Buna!