Curatam morcovul si cartoful, il spalam si il dam prin razatoare. Stoarcem de apa cartoful si tocam ceapa verde.
Intr-un bol asezam carnea tocata peste care punem morcovul, ceapa tocata, usturoiul macinat (tocat/presat) si cartoful, adaugam oul si asezonam cu sare, piper si boia.
Amestecam bine ingredientele si formam chiftelutele, plate sau rotunde cum ne dorim.
Punem la foc mediu o tigaie in care punem uleiul si asezam chiftelutele. Le prajim pe ambele parti cate 3-4 minute, atat cat sa nu fie crude in mijloc.
Dupa ce am prajit chiftelutele, le scoatem intr-o farfurie si pregatim sosul de rosii.
Eu am folosit pasta de rosii cu pulpa, am puso intr-un bol, am adaugat busuiocul, sarea si piperul, amestecam bine toate ingredientele.
Asezam chiftelutele intr-un vas termozolant sau intr-o tava si peste ele turnam sosul de rosii. Sosul trebuie sa acopere toate chiftelutele. Peste presaram mozzarella sau cascaval, ce avem la indemana.
Punem tava in cuptor la temperatura de 180 C si le lasam aproximativ 30 de minute. Mozzarella sa formeze o crusta.
Scoatem chiftelutete marinate din cuptor si le lasam la odihna 10/15 minute, dipa care le servim alaturi de un piure de cartofi.
Pofta buna!