Pene cu sos din rosii si ou
Timpul, parca se comprima, alearga … nu ne mai ajunge, este prea putin. Este marea noastra problema.
Dupa o zi obositoare cand de la serviciu alergi la cumparaturi sau cate altele sunt de rezolvat intr-o zi, ajungem acasa, obosite fara chef de a sta ore in sir si in bucatarie, ne trebuie o reteta simpla usor si iute de facut. Chiar daca suntem pasionate de bucatarit.. nu este o activitate usoara, relaxanta, avem nevoie si de putina leneveala la vreme de seara.
Reteta pe care o avem astazi – Pene cu sos din rosii si ou, este reteta potrivita pentru o astfel de zi.
Sa ne apucam de treaba 😉
Pene cu sos din rosii si ou
Este o reteta foarte usoara pentru un pranz sau o cina in familie.
Ingrediente preparat: Pene cu sos din rosii si ou
Preparare pene cu sos de rosii si ou
-
Punem un vas cu apa la fiert cu putina sare si cand da in clocot adaugam pastele, penele in cazul nostru. Le vom fierbe conform indicatii producator, indicatii gasite pe cutia sau punga pastelor.
In timp ce fierbem penele intr-o tigaie punem la topit untul adaugam pasta de rosii si busuiocul uscat si maruntit.
Fierbem putin compozitia pentru a prelua aroma busuiocului, asezoam cu sare sau piper dupa gust, dupa care adaugam ouale.
Amestecam bine pana cand ouale sunt gatite.
Cand penele au fiert, le strecuram si le asturnam in tigaie peste sosul de rosii cu ou,
Amestecam bine si mai lasam pe plita tigaia inca 2 minute astfel incat sa incorporam bine pastele in compozitia din tigaie.
Cand asezam in farfurie peste paste putem adauga parmezan sau cascaval ras.
Le servim calde.
Pofta buna!