Opțiuni imprimare

Salata aperitiv cosulet

Salata aperitiv cosulet
Dificultate Începător
Timp
Timp de preparare: 60 min. Timp total: o oră
Persoane 2
Descriere

Un aperitiv perfect atat pentru o masa festiva cat si pentru o cina acasa in doi. Este gustoasa, colorata, satioasa si foarte usor si rapid de facut.

O recomand cu caldura. Ve-ti fi incantati si voi si invitati, iar timpul petrecut in bucatarie este nesemnificativ.

Ingrediente salata aperitiv cosulet
  • 2 Lipie libaneza
  • 1 Ceapa rosie
  • 200 grame piept de pui
  • 1 Rosie
  • 1 Ardei iute (optional)
  • 4 Patrunjel (fire de patrunjel)
  • 1 Salata verde (cateva foi)
  • 1 Limeta
  • 2 linguri Ulei
  • 4 linguri Fasole boabe neagra
  • 2 linguri Maioneza
Pregatire Salata aperitiv cosulet
  1. Cosuletul

    Vom pregati doua cosulete.

    Punem lipia intr-un vas rotund  si o modelam in forma de cosulet, o punem in cuptor la 180 grade pentru 5-10 minute, pana ia forma de cosulet

     

  2. Pregatirea pieptului de pui

    Condimentam pieptul de pui, intr-o tigaie punem cele doua linguri de ulei si cand uleiul este incins asezam pieptul de pui pe care il rumenim pe ambele parti cate 2 -3 minute, atat cat dorim sa fie de prajit (dupa gust).

    Dupa ce am rumenit pieptul de pui si l-am lasat la racit, il taiem cubulete.

  3. Pregatirea legumelor

    Curatam ceapa, o spalam, o taiem  rondele si o punem intr-un bol cu apa, atat cat sa o acopere peste care stoarcem zeama de la o limeta. Lasam ceapa in acest lichid pana terminam de pegatit celelalte legume.

    Spalam legumele si rosia o taiem cubulete, salata julien, ardeiul rondele si patrunjelul desprindem frunzelele de pe tija.

    Daca mai dorim sa adaugam si alte legume o putem face, dupa gust.

  4. Asamblare cosulet

    Impartim ingredientele in mod egal pentru cele doua cosulete.

    In cosulet vom pune prima data salata, patrunjelul si apoi cuburile de carne. Vom adauga in fiecare cosulet cate 2 linguri de fasole boabe, neaga (din conserva, este gata fiarta), adaugam ardeiul, rosiile si peste vom aseza o lingura de maioneza peste care vom aseza rondelele de ceapa.

    Putem inlocui cu succes maioneza cu iaurt grecesc, smantana sau un alt sos care ne place.

    Cosuletele sunt gata, le putem aseza la masa alaturi de un pahat de bere rece.

    Pofta buna!