Opțiuni imprimare

Savarine de casa

Savarine de casa
Dificultate Nivel intermediar
Timp
Timp de preparare: 2 oră Timp total: 2 ore
Persoane 6
Calorii 272
Descriere

Imi plac la nebunie aceste prajituri Savarine de casa, sunt dulci, aromate si ti se topesc in gura.
In copilarie cand aveam ocazia si cativa banuti in buzunar, dadeam fuga la cofetarie si-mi cumparam Savarine, erau adevarate delicii.

Ingrediente
    Aluat
  • 250 grame Faina
  • 2 Oua
  • 150 mililitri Lapte (Cald)
  • 30 mililitri Ulei
  • 5 grame Drojdie (Uscata)
  • 1 lingură Zahar
  • 1 vârf de cuțit Sare
  • Sirop
  • 400 mililitri Apa
  • 150 grame Zahar
  • 10 mililitri Esenta rom
  • Decor
  • 400 mililitri Frisca
  • 2 linguri Zahar pudra
  • 100 grame Jeleu capsuni
Instructiuni preparare
    Preparare Savarine de casa
  1. Aluatul

    Deoarece va trebui lasat la dospit, aluatul il vom prepara prima data.
    Punem laptele cald intr-un castron impreuna cu zaharul si drojdia apoi le amestecam.
    Cernem faina intr-un castron mai mare in care punem si sarea, ouale , uleiul. Amestecam apoi adaugam si compozitia de lapte, drojdie si zahar.
    Cu un tel amestecam ingredientele pana cand obtinem un aluat moale si omogen.
    Acoperim castronul cu o folie alimentara si lasam la crescut.
    Cand isi va dubla volumul este gata.

  2. Siropul

    Intr-o oala mai mica punem apa impreuna cu zaharul si asezam pe plita la foc potrivit Cand zaharul este topit luam oala de pa foc si lasam la racit.

    Cand   s-a racit adaugam  esenta de rom.

  3. Frisca

    Mixam smantana pentru frisca impreuna cu cele doua linguri de zahar pudra si o lasam la frigider pana cand vom avea nevoie de ea.

  4. Coacerea si asamblarea savarinelorSavarine de casa

    Folosim o tava pentru muffins in care asezam forme de hartie .

    In mod egal distribuim  aluatul in fircare forma dupa care coacem savarinele in cuptor  la 180°C aproximativ 20 de minute

    Odaa coapte le scoatem din cuptor si le asezam pus pe un gratar sa se raceasca .

    Cand s-au racit  le taiem capacele si le scufundat in sirop ,de doua sau 3 ori fiecare bucata, astfel incat siropul sa patrunsa in toata savarina.

    Umplem savarinele cu frisca le asezam capacelele peste care punemjeleul  de capsune.

    Le pastram in frigider pana in momentul servirii

    Pofta buna!

Nutritie

Mărime porție 100

Porții 6


Cantitate pe porție
Calorii 272
Calorii din grăsimi 13.6
Valoare zilnică % *
Sodiu 0.02mg1%
Proteine 3.3g7%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.