Un aperitiv foarte gustos care face cinste unui platou cu aperitive servit la o masa festiva. O reteta simpla cu ingrediente simple la indemana oricui, cu un rezultat surprinzator.
Roşii coapte umplute

Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Aperitiv
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 6 felii de bacon
- 6 roşii medii
- ½ ceaşcă de ardei gras verde tocat
- ¼ ceaşcă de brânză Parmezan rasă
- ⅓ ceaşcă de crutoane
- sare şi piper după gust
- 6 fire de pătrunjel
Cum preparam:
- Preîncălzim cuptorul la 175 de grade C. Ungem o tavă de copt, de 28 x 18 cm.
- Punem bacon-ul într-o tigaie mare, adâncă. Gătim la temperatură medie spre ridicată până când se rumeneşte uniform. Scurgem, fărâmiţăm şi îl punem deoparte.
- În timp ce rumenim baconul, spălam roşiile şi îndepărtăm partea de unde am rupt codiţa.
- Cu atenţie, îndepărtăm pulpa cu o lingură, lăsând peretele de roşie gros de aproximativ 1,3 cm grosime.
- Tocăm fin pulpa de roşie şi introducem ⅓ ceaşcă din cantitatea de pulpă într-un castron de mărime medie. Putem arunca restul de pulpă de roşie.
- În castronul unde se află pulpa de roşie, amestecăm bacon mărunţit, ardei gras verde, brânză, crutoane cu sare şi piper. Cu ajutorul unei linguri, introducem cantităţi egale din această umplutură în fiecare roşie golită de pulpă. Aşezam roşiile umplute în tava de copt pregătită.
- Coacem în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute dupa care scoatem si presărăm deasupra fiecarei roșii parmezanul ras.
- Mai lasăm in cuptor aproximativ 5 minute cât să se topească parmezanul.
- Ornăm cu fire de pătrunjel.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Rosii coapte umplute
Please follow and like us: