Un platou cu aperitive festive este o adevarat opera de arta. Nu este deloc usor sa imbini gusturi si arome, sa faci jocuri de culori si sa obtii o galerie de arta asezata pe o singura farfurie.
Un aperitiv mult apreciat este si rulada cu pate de ficat si ciuperci, pe langa aspectul placut pe care il ofera, asezata intr-un platou festiv cu aperitive, are si un gust fin deosebit de placut.
Rulada aperitiv cu pate de ficat si ciuperci
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Aperitiv
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
Blatul:
- 5 oua
- 5 linguri de ulei
- 2 linguri de smantana
- 5 liguri de faina
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
Umplutura:
- 300 g pateu de ficat
- 50 g unt
- 1 ceapa mare
- 200 g ciuperci champignon
- sare
- piper
Cum preparam:
Blatul:
- Separam galbenusul de albus.
- Albusul impreuna cu praful de sare ( un varf de cutit), il mixam pana obtinem o spuma tare.
- Galbenusul il amestecam cu uleiul pana devine cremos apoi adaugam smantana si praful de copt.
- Peste galbenus adaugam albusul spuma si amestecam cu grija sa ramana spumos.
- Cand am incorporat bine albusul, adaugam faina lingura cu lingura.
- Compozitia obtinuta o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu un pic de ulei.
- Coacem la 180 grade aproximativ 25 de minute.
- Cand blatul este copt il rulam intr-un prosop de bucatarie sau in folia in care l-am copt si cu care am tapetat tava.
Umplutura:
- Pateul de ficat il mixam impreuna cu untul pana devine omogen si cremos.
- Ceapa o taiem inele si o calim in uleiul incis.
- Cand ceapa devine sticloasa adaugam ciupercile, am folosit ciuperci din conserva.
- Sotam ciupercile impreuna cu ceapa pana scade apa lasata de ciuperci.
Asamblarea ruladei aperitiv cu pate de ficat si ciuperci:
- Intindem pe plansa de lucru blatul si pe toata suprafata nivelam crema de pate si unt.
- Peste pate, pe prima jumatate a blatului, intindem ciupercile cu ceapa, apoi rulam.
- Am infasurat strans toata rulada intr-o folie de aluminiu si am pus-o in frigider pentru cateva ore.
- Scoatem rulada din frigider si o feliem atunci cand o servim.
- Pofta buna!
Savoare si bun gust – Rulada aperitiv cu pate de ficat si ciuperci
Please follow and like us: