Aperitivele m-au fascinat mereu prin diversitatea lor si prin culorile ce pot fi puse pe o farfurile.
Un aperitiv mult apreciat este si rulada cu mac, pe care o fac ori de cate ori am ocazia.
Priviti cat efect au aceste rulade delicioase pe un platou de aperitive festive si haideti ca impreuna sa gatim savuroasa Rulada cu mac umpluta cu sunca si crema de branza.
Rulada cu mac, crema de branza si sunca

Autor: Tina
Portii: 8
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
Blat
- 5 albusuri
- 2 linguri de mac
- 3 linguri faina
- 1 praf de copt
- 1 lingurita de sare
Crema
- 200 g branza Feta rasa
- 200 g crema de branza
- 2 linguri smantana
- 4 felii de sunca
- ½ lingurita sare
Cum preparam:
- Batem (Mixam) albusurile spuma impreuna cu sarea si praful de copt pe care le adaugam spre final. Cand albusurile sunt batute bine adaugam macul si faina amestecand usor.
- Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia uniform, apoi o dam la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius timp de 14-15 minute, pana devine usor aurie.
- O scoatem din cuptor si o rasturnam pe un prosop umezit si o rulam pentru a primi forma necesara.
- Pregatim umplutura amestecand, branza Feta cu crema de branza si smantana, pana obtinem o pasta fina. Sunca o putem taia in cubulete si o amestecam cu umplutura sau o vom utiliza intreaga.
- Desfasuram blatul din prosop si intindem pe toata suprafata lui, mai putin 2-3 cm pe toata latura lunga, un stat de crema.
- Peste primul stat de crema punem sunca felii, iar peste sunca punem restul cremei procedand identic ca la primul stat.
- O rulam usor si o impachetam intr-o folie de aluminiu, o punem la rece in frigider cel putin o ora inainte a a fi servita.
- Sper ca rezultatul sa va multumeasca si sa va incante cu gustul fin si delicios.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Rulada cu mac si crema de branza cu sunca, aperitive festive
Please follow and like us: