Rulada facuta din spanac, pe langa aspectul placut pe care il ofera asezata intr-un platou festiv cu aperitive, are si un gust fin deosebit de placut.
La mine este nelipsita din platourile cu aperitive pe masa de sarbatoare
Rulada cu spanac si umplutura cu crema de branza si sunca.
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Aperitive festive
Portii: 8
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
Blat
- 200 g spanac congelat macinat fin
- 150 ml smantana
- 4 oua
- 5 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- O lingurita sare
Crema
- 100 g branza Feta, rasa
- 100 g telemea, rasa
- 150 g crema de branza
- 4 felii de sunca
- 1 ardei rosu tocat marunt
- 1 ceapa verde ( dupa preferinta se poate renunta)
Cum preparam:
- Separam galbenusul oului de albus si punem albusul la mixat pentru al face spuma. Galbenusurile le amestecam cu smantana dupa care adaugam spanacul pe care l-am decongelat si l-am stors bine de apa, faina, praful de copt si sarea.
- Amestecam usor albusul batut, incorporandu-l peste amestecul cu spanac, dupa care il turnam in tava tapetata cu folie de copt si il dam la cuptor timp de 20-25 minute la o temperatura de 180 grade Celsius.
- Blatul copt scos din cuptor il rasturnam peste un prosop de bucatarie putin umezit si il rulam usor.
- Pregatim crema, amestecand toate toate ingredientele ( eu nu am pus ceapa, ceapa trebuie calita in putin ulei si apoi pusa in crema).
- Desfacem blatul din prosop si il intindem usor peste o folie de aluminiu, punem un strat subtire de crema dupa care asezam feliile de sunca pe toata suprafata blatului mai putin 2-3 cm la capatul blatului, latura lunga. Peste sunca asezam crema ramasa si rulam folosindu-ne de folia de aluminiu.
- Lasam rulata in folia de aluminiu si o dam la rece in frigider timp de o ora.
- Rezultatul este pe masura asteptarilor, va asigur, este o reteta simpla care nu ne consuma mai mult de o ora.
Please follow and like us: