Rulada facuta din spanac, pe langa aspectul placut pe care il ofera asezata intr-un platou festiv cu aperitive, are si un gust fin deosebit de placut.
La mine este nelipsita din platourile cu aperitive pe masa de sarbatoare

- 200 g spanac congelat macinat fin
- 150 ml smantana
- 4 oua
- 5 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- O lingurita sare
- 100 g branza Feta, rasa
- 100 g telemea, rasa
- 150 g crema de branza
- 4 felii de sunca
- 1 ardei rosu tocat marunt
- 1 ceapa verde ( dupa preferinta se poate renunta)
- Separam galbenusul oului de albus si punem albusul la mixat pentru al face spuma. Galbenusurile le amestecam cu smantana dupa care adaugam spanacul pe care l-am decongelat si l-am stors bine de apa, faina, praful de copt si sarea.
- Amestecam usor albusul batut, incorporandu-l peste amestecul cu spanac, dupa care il turnam in tava tapetata cu folie de copt si il dam la cuptor timp de 20-25 minute la o temperatura de 180 grade Celsius.
- Blatul copt scos din cuptor il rasturnam peste un prosop de bucatarie putin umezit si il rulam usor.
- Pregatim crema, amestecand toate toate ingredientele ( eu nu am pus ceapa, ceapa trebuie calita in putin ulei si apoi pusa in crema).
- Desfacem blatul din prosop si il intindem usor peste o folie de aluminiu, punem un strat subtire de crema dupa care asezam feliile de sunca pe toata suprafata blatului mai putin 2-3 cm la capatul blatului, latura lunga. Peste sunca asezam crema ramasa si rulam folosindu-ne de folia de aluminiu.
- Lasam rulata in folia de aluminiu si o dam la rece in frigider timp de o ora.
- Rezultatul este pe masura asteptarilor, va asigur, este o reteta simpla care nu ne consuma mai mult de o ora.