Bogat in substante nutritive, spanacul ofera aproape jumatate din necesarul zilnic de vitamina A, doar prin consumul unei cesti.
In plus, spanacul ofera 14% din necesarul zilnic de vitamina C, pentru o stare optima de sănătate. Prin consumul de spanac, o persoana poate acumula și fier, calciu, acid folic, vitamina K si fibre.
În felurile de mâncare gătite, spanacul nu trebuie fiert foarte mult. Ideal este să fie consumat crud, în special cel abia crescut (baby spinach), cu frunza mică şi fragedă.
Rulada cu spanac este un aperitiv ușor de făcut și foarte potrivit dacă vrem să servim prietenii cu ceva bun și original.
Rulada cu spanac
Rulada cu spanac Author: Tina Timp preparare: 15 mins Timp gatire: 45 mins Timp total: 1 hour Serves: 4
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Aperitiv
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 foaie aluat foietaj (400g)
- 300 g spanac (poate fi congelat)
- 1 ceapă
- 50 g de unt (margarină daca postim)
- 1 lingura cu mac
- sare, piper
Cum preparam:
- Spalam si tocam fin spanacul.
- Călim ceapa și spanacul în unt (margarină).
- Asezonam cu sare și piper după gust și amestecăm.
- Cu un sucitor intindem foarte putim aluatul, iar apoi punem peste compozitia de spanac.
- Rulam aluatul si il ungem deasupra cu unt (margarină) topit.
- Așezam ruloul într-o tava tapetata cu hârtie, dar unsă înainte cu puțin unt ( margarină) topit. Presarăm deasupra semințele de mac sau susan.
- Introducem rulada in cuptorul preîncalzit, pentru aproximativ 25 min la temperatura de 180 C.
- Cand rulada are o culoare aurie o putem scoate din cuptor, este gata.
Pofra buna!
Savoare si bun gust – Rulada cu spanac
Please follow and like us: