Carnea de porc este alimentul preferat de romani. Carnea de porc are un continut bogat in proteine dar si in fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc cu toate acestea carnea de porc este o carne greu de digerat.
Carnea de porc este buna pentru imunitatea organismului. Consumata in cantitati moderate, carnea de porc este o sursa buna de proteine, cu efecte benefice asupra pielii, ochilor, sistemului nervos, oaselor si performantelor mentale.
Rulada de porc la tava
Autor: Florentina-Mirela
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Fel principal
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 kg pulpă de porc,
- 2 linguri pastă de roșii,
- 3 căței de usturoi,
- 3 linguri vin roșu,
- 2oo ml apă,
- 2 linguri miere,
- 2 linguri sos soia,
- 2 lingurițe pudră ghimbir,
- 1 legătură pătrunjel verde,
- 1 linguriță boia dulce/iute,
- 1 linguriță fulgi chilli,
- 1 linguriță cimbru uscat,
- 1 linguriță măghiran uscat,
- sare, piper negru proaspăt măcinat,
Cum preparam:
- Pulpa de porc o tăiem în două pe lățimea ei, dacă este și așa este prea groasă, fiecare bucată o mai taiem pe lațime, dar nu până la capăt, doar cât să obținem o bucată lată și subțire.
- După ce am porționat pulpa de porc, o condimentăm cu sare și piper.
- Într-un bol amestecăm mirodeniile (usturoiul pisat, pătrunjel verde tocat mărunt, boia, fulgii de chilli, cimbru și măghiran uscat) cu pasta de roșii si vinul roșu.
- Am obtinut un sos aromat pe care îl împărțim în două, cu jumătate din acest amestec ungem bine carnea pe una din părți, apoi rulăm si ungem cu cealalta jumatate de amestec rulada pe dinafară.
- Așezăm rulata pe o folie de aluminiu și rulăm.
- Eu mi-am dorit o ruladă subțire și astfel am făcut din bucata de pulpă două rulade.
- Punem rulada într-o tavă unsă cu puțin ulei si adăugăm în tavă puțină apă.
- Dăm la cuptor pentru o oră la 180 grade C.
- În timp ce rulada se coace in cuptor amestecăm 2 linguri de miere de albine cu 2 linguri sos de soia, și 2 lingurițe pudră de ghimbir.
- După aproximativ 45 de minute (in functie de grosimea ruladei) scoatem rulada din folia de aluminiu, scurgem tot lichidul din tavă și ungem rulada, cu ajutorul unei pensule, cu amestecul de miere.
- Mai dăm la cuptor pentru încă 15-20 minute sau până prinde o culoare aurie deasupra, apoi o scoatem din cuptor
- Am servit rulada din pulpa de porc, alaturi de un piure de carforfi și un sos alb.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Rulada de porc la tava
Please follow and like us: