O rulada nu foarte populara la noi la romani, dar cu siguranta trebuie incercata. Este o reteta simpla
Rulada din orez si mere

Autor: Tina
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 2
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 100 g de măr ras
- 100 g orez
- 200 g de lapte
- 1 ou
- 40 g de unt proaspăt
- 20 g de zahăr
- 50 ml de apă plată
Cum preparam:
- Spălăm orezul și-l tamponăm cu un prosop curat pentru a se usca apoi îl măcinăm cu ajutorul unei râșnițe până când devine foarte fin.
- Faina obtinuta din orez o punem intr-o oala impreuna cu laptele si punem la fiert, la foc mic.
- Așteptăm să clocotească până când capătă consistența unei budinci iar apoi adăugăm un sfert din cantitatea de unt, zahărul și oul, amestecam constant pentru a omogeniza compoziția.
- Lăsăm pasta rezultată la răcit și apoi o întindem pe un prosop de bucatarie umed, astfel încât să nu depășeasca 2 cm în grosime.
- Adăugăm merele rase și cu ajutorul prosopului rulăm.
- Ungem un vas de yena cu puțin unt, punem rulada si o acoperim cu un capac.
- Asezam vasul de yena pe un bain marie si o fierbem 15-20 minute.
- Consumăm rulada caldă, cu untul rămas topit deasupra.
Please follow and like us: