
Acest preparat va avea succes si pe un platou cu aperitive festive si servit fierbinte, ca fel principal, alaturi de o garnitura de cartofi piure si o salata de sezon.
Va invit sa gatim impreuna, gustosul rulou din piept de pui umplut cu prune si invelit in bacon.
Rulou din piept de pui umplut cu prune si invelit in bacon

Autor: Tina
Bucataria: Internationala
Categoria: Fel principal, aperitiv
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 4 bucati file din piept de pui
- 15 felii subtiri de bacon.
- 4-5 prune proaspete sau congelate
- 4-5 felii cascaval
- sare, piper
- 100 ml ulei
Cum preparam:
- Spalam pieptul de pui si il uscam cu servete absorbante de bucatarie.
- Portionam pieptul de pui in felii, ca pentru snitele.
- Asezam feliutele de carne pe o placa, le acoperim cu o hartie de copt si le batem putin, dupa care le condimentam cu sare si piper.
- Lasam carnea sa o patrunda condimentele, timp in care preparam umplutura.
- Pe fiecare felie de carne asezam la o margine 2-3 jumatati de prune si feliute de cascaval ( pe toata lungimea bucati de carne) apoi rulam.
- Ruloul format il infasuram cu felii de bacon astfel incat sa fie acoperita toata suprafata.
- Asezam rulorurile intr-o tava in care am pus uleiul si o introducem in cuptorul preincalzit la 180 C, pentru aproximativ 20 de minute.
- Rulourile sunt gata cand baconul este rumenit.
- Scoatem rulourile din tava si le asezam pe un platou.
- Rulou din piept de pui invelit in bacon il putem servi fierbinte ca fel principal sau rece ca aperitiv.
Daca preferati o rulada fara fructe cu o umplutura mai complexa va invit sa vizualizati reteta „Rulou din piept de pui invelit in bacon”
Savoare si bun gust – Rulou din piept de pui umplut cu prune si invelit in bacon
Please follow and like us: