
Acest preparat va avea succes si pe un platou cu aperitive festive si servit fierbinte, ca fel principal, alaturi de o garnitura de cartofi piure si o salata de sezon.
Va invit sa gatim impreuna, gustosul rulou din piept de pui umplut cu prune si invelit in bacon.

- 4 bucati file din piept de pui
- 15 felii subtiri de bacon.
- 4-5 prune proaspete sau congelate
- 4-5 felii cascaval
- sare, piper
- 100 ml ulei
- Spalam pieptul de pui si il uscam cu servete absorbante de bucatarie.
- Portionam pieptul de pui in felii, ca pentru snitele.
- Asezam feliutele de carne pe o placa, le acoperim cu o hartie de copt si le batem putin, dupa care le condimentam cu sare si piper.
- Lasam carnea sa o patrunda condimentele, timp in care preparam umplutura.
- Pe fiecare felie de carne asezam la o margine 2-3 jumatati de prune si feliute de cascaval ( pe toata lungimea bucati de carne) apoi rulam.
- Ruloul format il infasuram cu felii de bacon astfel incat sa fie acoperita toata suprafata.
- Asezam rulorurile intr-o tava in care am pus uleiul si o introducem in cuptorul preincalzit la 180 C, pentru aproximativ 20 de minute.
- Rulourile sunt gata cand baconul este rumenit.
- Scoatem rulourile din tava si le asezam pe un platou.
- Rulou din piept de pui invelit in bacon il putem servi fierbinte ca fel principal sau rece ca aperitiv.
Daca preferati o rulada fara fructe cu o umplutura mai complexa va invit sa vizualizati reteta „Rulou din piept de pui invelit in bacon”