Este desertul copilariei mele, cred il iubim cu totii. Il facea atat de des mama, incat reteta asta simpla o stiu din totdeauna. Bineinteles putem face si un salam de biscuiti mai sofisticat, cu nuca de cocos, cu rahat, stafide, fistic sau fructe uscate.
Astazi mi-am propus sa fac reteta simpla, reteta bunicilor si a mamelor noastre, cand era un adevarat miracol sa gasesti unt, fara sa mai vorbim de alte ingrediente rare si neintalnite pe atunci.
Salam de biscuiti

Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 500 g biscuiti simpli
- 200 ml lapte
- 180 g unt
- 100 g zahar tos
- 3 linguri rase de cacao
- 20 ml esenta de rom
Cum preparam:
- Faramitam biscuiti in bucatele mici si mari.
- Intr-o oala punem, la foc mic, laptele untul si zaharul.
- Cand ingredientele din oala sunt toate lichide adaugam cantitatea de cacao si esenta de rom.
- Amestecam pana cand pudra de cacao s-a incorporat bine, fara cocoloase.
- Asteptam sa dea un clocot apoi luam oala de pe foc si lasam compozitia 5 minute sa se racoreasca.
- Cand compozitia s-a racit putin (nu de tot) o turnam peste biscuiti.
- Amestecam bine pana cand toti biscuiti vor fi incorporati.
- Pe plansa de lucru intindem o folie alimentara, pe care vom turna toata compozitia.
- Rulam folia si o strangem bine astfel incat compozitia sa se lege bine impreuna.
- Introducem salamul de biscuiti obtinut in frigider, pentru cel putin 3 ore.
- Odata racit, il scoatem din folie, il portionam si savuram bunatatea obtinuta atat de usor.
Pofta buna!







Savoare si bun gust – Salam de biscuiti
[wysija_form id=”3″]
Please follow and like us: