Salata Caesar își are originea în anii 20 ai secolului trecut, când bucătarul mexican, de origine italiană, Caesar Cardini, a preparat-o pentru prima dată într-un restaurant din Tijuana, Mexic.
Povestea spune că bucătarul Caesar a trebuit să pregătească, la repezeală, ceva de mâncare pentru un grup de actori, în condițiile în care nu prea mai avea ceva în frigider.
În asemenea condiții, Caesar a fost nevoit să improvizeze această salată, preparată cu cele câteva ingrediente avute în bucătărie. Inițial, salata nu conținea piept de pui, acesta și alte câteva ingrediente pentru dressing, fiind adăugate mai târziu.
Deși foarte simplă, salata Caesar a devenit peste ani o vedetă culinară.
Ingrediente:
- 500 g piept de pui dezosat feliat
- 120 g crutoane
- 2 ouă
- 1 cațel usturoi
- 50 g maioneză
- 50 ml suc de lamâie
- 4 linguri ulei de măsline
- 150 g parmezan ras
- 750 g salată Coss
- 2 rosii
- cateva masline
- sare și piper
- Patrunjel verde
Cum preparam:
- Salata o curațăm, si o spalăm în 2- 3 ape dupa care o tăiem lamele.
- Tăiem baconul jullienne, îl sotăm într-o tigaie și-l lasăm la rece.
- Condimentăm pieptul de pui cu sare, piper, oregano, cimbru și îl gatim la grătar.
- Separat într-un bol adăugăm galbenușurile de ou, sucul de lamâie, sosul Worcestershire, usturoiul și adăugăm uleiul de măsline amestecând continuu cu un tel pâna când amestecul devine omogen.
- Adăugăm salata, jumătate din cantitatea de parmezan și amestecăm ușor.
- Montăm farfuriile cu salata iar deasupra adăugam baconul, crutoanele, parmezanul rămas și puiul gătit la grătar.
Poftă bună!
Please follow and like us: