Această salată reprezintă unul dintre cele mai sărace în calorii aperitive.
Nutriţioniştii spun că din punct de vedere nutriţional, salata de boeuf este un preparat complet, care conţine toate categoriile de nutrienti: glucide, proteine şi lipide. Singura menţiune este să fiţi zgârciţi cu maioneza, ea trebuie doar să lege ingredientele, nu să le acopere.
Salata de boeuf
Autor: Tina
Bucataria: romaneasca
Portii: 8
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- un piept de pui,
- 3-4 morcovi mari,
- 4-5 cartofi,
- ½ rădăcină ţelină,
- 4-5 castraveţi muraţi, marime medie
- maioneză, o linguriță muștar
- sare, piper.
Cum preparam:
- Punem la fiert legumele şi carnea în apă cu puţină sare. După ce au fiert le scot şi le punem deoparte într-un castron până se răcesc.
- Intre timp putem tăia castraveţii cubuleţe. Odată ce s-au răcit legumele, le tăiem cubuleţele de aceeaşi mărime. La fel procedăm si cu carnea pe care o adaugăm in castronul cu legumele tăiate. Asezonăm cu sare, piper.
- Lasăm deoparte legumele şi facem o maioneză
- Avem aici reteta maionezei, dintr-un singur ou este suficientă, la carea adăugăm o linguriță de muștar.
- Adaugăm maioneza peste legume, păstrăm deoparte o lingură sau doua pentru ornament. Amestecăm bine sa incorporăm maioneza.
- Punem salata pe un platou sau castronaș si ornăm. Lăsăm în frigider cel puțin o oră înainte de a servi.
Poftă buna si nu uitati sa incercati si reteta Salatei Mimoza!
Savoare si bun gust – Salată de boeuf
Please follow and like us: