Salata de cartofi este satioasa, aspectoasa si o putem servi cu succes ca aperitiv la o masa festiva.
Este o salata care nu implica un cost mare si nici nu ne ia prea mult timp.
Acasa de cele mai multe ori o servesc alaturi de o friptura rece. Este delicioasa.
Sa trecem la treaba….
Salata de cartofi cu maioneza
Bucataria: Romaneasca
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 750 g cartofi
- 250 g sunca
- 1 ceapa de marime mica, sau 2 cepe verzi, tocate marunt
- ½ gogosar murat sau o jumatate de ardei Capia proaspat, taiat in cubulete
- 1 ou si ulei pentru maioneza
- 2 fire de marar
- Sare, piper
Cum preparam:
- Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert cu o lingurita de sare (putem fierbe cartofii si in coaja).
- Cartofii cu coaja ii fierbem intr-un vas acoperit 20 de minute, cartofii curatati si taiati ii fierbem in vas descoperit 15 minute.
- Odata fierti cartofii ii scurgem de apa si ii punem intr-un castron si ii lasam sa se raceasca.
- In timp ce cartofii sunt pusi la racit, pregatim maioneza si tocam ceapa, ardeiul, taiem in cubulete si sunca.
- Cand cartofii sunt reci punem peste ei sunca, ceapa, ardeiul si maioneza.
- Asezonam dupa gust cu piper, marar sau patrunjel.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Salata de cartofi cu maioneza
Please follow and like us: