Fasolea contine chiar cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele. Fibrele sunt o componenta dietetica importanta pentru sanatate. In plus, consumul de fasole ajuta si la imbunatatirea nivelului colesterolului si la reducerea riscurilor de boli cardiace.
Mai mult, fibrele promoveaza sanatatea tractului digestiv si pot reduce unele tipuri de cancer. Fasolea contribuie si la mentinerea cantitatii de zahar sau glucoza, niveluri esentiale pentru reducerea riscului de a dezvolta diabet si pentru combaterea acestei afectiuni.
Salata de fasole boabe cu ceapa
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Portii: 2
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 300 g fasole tarcata
- 2 foi de dafin
- 50 ml otet de mere
- 20 g zahar brun
- 30 ml ulei
- ½ ceapa mare
- 100 ml apa
- sare, piper
- frunze de patrunjel
Cum preparam:
- Alegem fasolea o spalam si o inmuiem in apa rece cu cel putin 3-4 ore inainte de sau de seara pana dimineata.
- Punem fasolea la fiert impreuna cu foile de dafin.
- Daca dorim sa pregatim o salata foarte rapida, atunci vom folosi fasole din conserva, trebuie doar sa o spalam in apa rece.
- In timp ce fasolea fierbe preparam sosul si in cele 100 ml de apa rece turnam otetul, sarea, zaharul si piperul. Amestecam bine si cand s-a topit atat sarea cat si zaharul adaugam uleiul.
- Taiem ceapa cubulete, tocam patrunjelul dupa care le amestecam cu fasolea fiarta si sosul preparat inainte.
- Salata de fasole cu ceapa este gata si o putem servi cu bacon prajit crocant.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Salata de fasole cu ceapa
Please follow and like us: