Durata: 35 minute
Complexitate: Mediu
Ingrediente (4 porții)
o ceaşcă şi jumătate de orez brun
4 ceşti de apă
1 conservă de vârfuri de sparanghel, scursă
1 ardei gras verde
2 mere roşii
1/4 ceaşcă de stafide galbene
1/2 ceaşcă de smântână lichidă
1 linguriţă de praf de curry
1 linguriţă de suc de lămâie
sare şi piper după gust
Cum preparăm:
Tăiem în cubulețe ardeiul și merele.
Punem orezul cu apă într-o cratiţă. Lăsam să dea în clocot, apoi micşoram focul, acoperim şi fierbem timp de aproximativ 30 de minute, până când orezul se înmoaie.
Odată fiert scurgem orezul de apa în care a fiert şi lăsăm să se răcească.
Cât timp orezul se răceşte, punem stafidele aurii într-un vas şi le acoperim cu apă fierbinte. Lăsam să se înmoaie timp de 20 de minute pentru a se umfla, apoi le scurgem de apă.
Într-un bol mediu, batem smântâna până se întăreşte puţin. Adăugam praful de curry, sucul de lămâie, sare şi piper.
Într-un castron separat, amestecăm orez brun, sparanghel, ardei roşu, mere şi stafide.
Adăugăm în compoziţia de curry, lăsam să se răcească pentru a servi.