
Prepară această salată tradiţională rusească. Cu siguranţă, va fi ceva special.
Salata “Shuba”

Autor: Tina
Categoria: Aperitiv
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 4 buc file de hering
- 12 felii paine neagra
- 3 morcovi
- 3 Cartofi
- 2 sfecla rosie
- 1 ceapa
- sare - dupa gust
- 200 g Maioneză
- crengute de menta sau marar
Cum preparam:
- Curatam si spalam sfecla rosie apoi o punem la fiert. Dupa fierbere o lasam la racit apoi o dam prin razatoarea mare.
- Separat fierbem cartofi si morcovi, dupa ce in prealabil i-am curatat si spalat.
- Cand au fiert atat cartofi cat si morcovi ii scurgem de apa si ii lasam la racit, dupa care ii dam prin razatoarea mare.
- Curatam ceapa si o tocam fin.
- Cu o formă rotundă decupăm din feliile de pâine rondelele ce vor fi baza salatei.
- Dacă avem nu avem forme cilindrice în care să formatăm salata ne vom confectiona.
- Căutăm un pet rămas de la apa minerală, tăiem dreptunghiuri de 6 cm latime/ 12 cm lungime sau de dimensiunea pe care dorim să o dăm salatei. Confectionăm cilindrul si pentru a nu se desprinde aplicăm un pic de banda adezivă.
- Punem formele cilindrice pe un suport sau farfurie, așezăm la bază felia de pâine, apoi formam straturi din bucățelele de pește si din legume, ordinea straturilor o facem dupa propria imaginatie si gust.
- Intre straturi punem cate putina maioneza.
- Ornăm cu maioneza si frunze proaspete de mentă sau marar.
- Dăm la rece cel puțin 2-3 ore dupa care putem servi.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Salata Shuba
Please follow and like us: