Ingrediente:
- 1 kg şalău, de preferat sa folosim file.
Pentru sos:
- ½ pahar de pastă de roşii,
- ½ pahar bulion,
- 2 cepe,
- 4 linguri de hrean dat prin răzătoare,
- 4 linguri de ulei,
- 2-3 căţei de usturoi,
- 1 linguriţă zahăr,
- 1 lingură zeamă de lămâie,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură de verdeaţă tăiată.
Cum preparam:
- Prepararea sosului: Ceapa tăiată semiinele o călim până devine aurie, adăugăm hreanul, usturoiul pisat şi prăjim 5-7 minute, apoi adaugăm pasta de roşii, zahărul şi bulionul, asezonăm cu sare, piper şi înăbuşim la capac timp de 10-15 minute.
- Salău il curatam si îl taiem in bucati, îl presarăm cu sare şi piper şi-l rumenin în ulei. Amestecăm cu sosul pregatit.
- Se serveşte stropit cu zeamă de lămîie.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Salau in sos picant
Please follow and like us: