Sarlota cu nectarine este o prajitura rafinata cu o aroma deosebita. Combinatia de arome de vanilie si nectarina proaspata, o face irezistibila.
Ingrediente:
- 1000 ml lapte
- 500 g zahăr
- 30 g gelatină foaie
- 500 g friscă btutăă
- 6 ouă
- 500 g zahăr vanilat
- o cutie pișcoturi șampanie
- 5-6 nectarine
- coajă de lamâie
Cum preparam:
- Într-o cratița punem la fiert laptele, zahărul și ouăle întregi și amestecăm continuu până se leagă. Între timp punem gelatina în apă rece.
- Când compoziția se leagă o luam de pe foc și adăugăm zahărul vanilat, coaja de lămâie și gelatina.
- Lăsăm compoziția să se răcească, apoi adăugăm frișca bătută și nectarinele tăiate cubulețe mici.
- Pregatim forma in care asezam compozitie poate fi rotundă sau dreptungiulară pe care le tapetăm cu o folie alimentară.
- În forme peste folie așezăm pișcoturile și bucățele sau felioare de nectarine
- Compoziția o turnăm în formele de prăjituri pregatite peste care mai punem un rând de pișcoturi, apoi o introducem la frigider pentru aproximativ 3 ore.
- Când s-a răcit scotem prăjitura din forme și decorăm după preferinta cu decor de ciocolată sau cu decor din gelatina de fructe sau orice altceva după bunul nostru gust.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Sarlota cu nectarine
Please follow and like us: