Sarmale de post

Autor: Savoare si bun gust
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Mancare gatita, Retete de post, Retete vegetariene
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- o varza murata (potrivita ca marime)
- 1 pachet soia granulat
- 300 grame de orez
- 2-3 cepe
- 2-3 morcovi
- 1cutie ciuperci
- 1 legatura marar
- sare, piper macinat, cimbru, foi de dafin, ulei, boia de ardei dulce, bulion
Cum preparam:
- Curatam ceapa, morcovii ii tocam si ii punem la calit in putin ulei.
- Cand s-au rumenit putin, adaugam boiaua, piperul, sarea si orezul spalat si lasam 5 minute, la calit.
- Adugam ciupercile taiate marunt, granulele de soia, pe care le-am lasat in prealabil 10 minute la muiat, in apa fierbinte, mararul tocat si cimbrul.
- Pregatim frunzele de varza, invelim sarmalele le asezam in cratita si le punem la fiert.
- Deasupra punem un strat de varza tocata si foi de dafin.
- Cand sarmalele sunt aproape gata, adaugam bulion si mai lasam 10 minute sa dea in clocot.
- Cu o mamaliguta alaturi sarmalele de post sunt un adevarat festin.
Pofta buna !
Savoare si bun gust – Sarmale de post
[wysija_form id=”3″]
Please follow and like us: