
Siropul de zmeura este o adevarata delicatesa. Reteta este simpla, foarte usor de facut. Eu prefer un sirop mai concentrat cu o aroma intensa. Servit cu apa minerala si un cub de gheata este un adevarat balsam acum in zilele toride de vara.
Ingrediente:
- 1 kg zmeura proaspata
- 1 kg zahar
- 500 ml apa
Cum preparam:
- Punem zmeura intr-o strecuratoare si o dam sub jetul de apa rece. O clatim bine insa cu mare grija sa nu se sparga fructele si sa se terciuiasca, deoarece vom separa fructele de sirop si in acelasi timp vom avea si o dulceata de zmeura si un sirop.
- Intr-o oala punem apa si zaharul, apoi o asezam pe foc. Eu am selectat treapta de incalzire cea mai mare.
- Amestecam si lasam siropul sa dea in clocot pana se topeste tot zaharul. Atentie sa nu-si schimbe culoarea din alb in auriu.
- Cand zaharul este topit adaugam zmeura si amestecam cu grija sa nu spargem fructele.
- In momentul in care incepe sa fiarba diminuam gradul de incalzire a plitei si fierbem 15 minute la foc moderat.
- Luam de pe foc si cu ajutorul unei site strecuram siropul.
- Siropul il vom pune in sticle spalate si sterilizate.
- Daca dorim sa pastram siropul mai mult timp va trebui sa punem sticlele intr-o oala cu apa si le vom fierbe inca aproximativ 20 de minute.
- Daca il consumam in urmatoarele 2-3 saptamani, il vom pune la frigider.
- Fructele le vom lasa la racit iar apoi le punem in borcan, mie mi-a iesit 2 borcane de 400 ml de dulceata pe care le-am pus la frigider pentru consumul zilnic.
- Daca dorim un sirop mai putin concentrat vom pune la fiert 1 litru de apa nu 500 ml.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Sirop de zmeura
Please follow and like us: