Este o bautura dulce – acrisoara, usor acidulata, foarte sanatoasa si cu un gust foarte bun. Repet reteta an de an, este reteta mamei mele si imi aduce aminte de copilarie.
Socata
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Bauturi
Portii: 10
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 10 flori proaspete de soc
- 600 g zahar
- zeama de la o lamaie
- o lamaie taiata felii
- 4,5 l apa
Cum preparam:
- Trecem florile de soc printr-un jet de apa rece apoi le asezam intr-un borcan de 5 litri.
- Intr-o carafa, intr-un litru de apa, dizolvam zaharul, dupa care il turnam peste florile de soc in borcan.
- Adaugam zeama de lamaie si lamaia taiata felii.
- Amestecam bine.
- Acoperim borcanul si ii lasam in bucatarie la temperatura camerei 3-4 zile.
- Putem sa punem borcanul la soare in curte si in doua zile va fi gata.
- Cand este tulbure lichidul si putin acidulat socata este numai buna de baut.
- O strecuram, o punem in sticle si o lasam la rece in frigider macar o zi.
- O servim cu felii de lamaie.
Savoare si bun gust – Socata
Please follow and like us: