Somon cu sos de lamaie, ideal pentru o masa de seara.

Imi place in mod deosebit pestele, fie el prajit crocant in ulei, fie pe gratar sau la cuptor cu legume.
Nu intotdeauna bugetul familiar ne permite somonul…nu este o crima, crapul nostru nu este cu nimic mai prejos. De cele mai multe ori folosesc crap si caut sa cumpar un file dintr-un crap mare si gras, este mult mai gustos, oasele sunt mari si nu ai surprize neplacute si grasimea de peste este fantastica pentru sanatate si cel mai important…nu ingrasa.
Ingrediente:
- 250 g file de somon (2 buc)
- O legatura de marar
- Sare, piper
- 2 linguri ulei
- 4 linguri supa de legume
- 2 linguri de crema de branza
- 1 linguriță muștar
- Suc de lamaie 1 lingurita
- O cutie smantana (150g)
Cum preparam:
- Intr-o tigaie Fileuri de somon se prajesc pe ambele părți, dupa ce l-am asezonat cu sare si piper dupa gust. Luam somonul din tigaie dupa ce este rumenit bine pe ambele parti si il asezam pe un servet de hartie sa nu ramana imbibat in ulei.
- Pregatim sosul.
- Mustar, marar tocat marunt, zeama de lamaie si supa de legume se pune in tigaie, lasam sa fiarba cateva minute (2-3) dupa care se pune smantana si crema de banza.
- Se lasa sa mai dea un clocot apoi se condimentează după gust și se servește cu fileurile de somon.
Pofta Buna!
Savoare si bun gust – Somon cu sos de lamaie
Please follow and like us: