Inghetata de casa nu ingrasa, daca este preparata din fructe. Mai multe informatii despre cat de sanatoasa este inghetata aflati aici .
O categorie aparte de inghetata este cea a sorbeturilor. Sorbetul este un fel de inghetata de post, deci fara oua, fara lapte. O specialitate din piure sau suc de fructe care se centrifugheaza si se ingheata. Sorbetul are mai putine calorii si mai multe vitamine decat inghetata propriu-zisa. I se mai zice inghetata dietetica, nu are colesterol si nici grasimi saturate. In schimb, are un gust excelent.
Astazi vom prepara un delicios sorbet de pepene galben.
Sorbet de pepene galben
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 7
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 pepene galben de aproximativ 500 g
- 2 albusuri
- 7 linguri de zahar
- 1 lingurita de zeama de lamaie
Cum preparam:
- Taiam pepenele si-l curatam de seminte si scoatem miezul, il taiam in bucatele marunte. Cu ajutorul unui blender il mixam pana obtinem o crema fluida.
- Intr-un bol mixam albusurile bezea, adaugam zeama de lamiae si zaharul. Nu am pus nici zahar vanilat nici o alta arama sa nu alterez gustul fin de pepene.
- Cand albusurile sunt batute bine incorporam usor pasta de pepene, amestem usor.
- Punem compozitia intr-o forma sau in forma mai mici, acoperim cu capace sau cu o folie alimentara si introducem sorbetul in congelator.
- Dupa aproximativ 30 de minute scoatem afara din congelator si amestecam putin deoarece apa din fruct se lasa la fund si vom avea o pojghita de gheata.
- Dupa 2-3 ore putem servi deliciosul sorbet.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Sorbet de pepene galben
[wysija_form id=”1″]
Please follow and like us: