În ciuda faptului că maioneza de casă are un termen de păstrare mult mai scurt decât cea din magazin , este de preferat, este 100% mai sănătoasă, nu există aditivi dăunători sănătăti iar timpul care ne ia pentru a o prepara este nesemnificativ.
Sos aioli - Maioneza cu usturoi
Autor: Tina
Categoria: Aperitiv
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 100 g ulei masline
- 150 g ulei vegetal de floarea soarelui ( putem folosi doar ulei de floarea soarelui)
- zeama de la ½ lămâie
- un galbenuș de ou
- 2 căței de usturoi
- 1 lingura de muștar Dijon
- sare după gust
- pătrunjel tocat fin
Cum preparam:
- Punem în blender albenusul de ou, zeama de lămâie, usturoiul, muștarul și putină sare apoi mixăm pănă usturoiul este pisat fin. Adaugăm treptat uleiul de măsline ( în 2-3 etape) iar apoi continuăm cu cel de floarea soarelui.
- Obținem un sos consistent cu o aromă puternică. Adăugăm pătrunjelul tocat fin și sosul este gata.
- Îl putem folosi cu diverse fripturi, cu cartofi la cuptor.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Sos aioli, Maioneza cu usturoi
Please follow and like us: