
Sosul Alfredo, este un sos alb, cremos, care este servit cu succes alaturi de friptura de pui si paste.
Este un sos usor de preparat din ingrediente cunoscute.
Sos Alfredo

Autor: Tina
Bucataria: Italiana
Categoria: Sosuri
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 475 ml lapte
- 2 linguri de faina
- 125 g crema de branza
- 250 g mozarella rasa
- 100 g parmezan ras
- 50 g unt
- 1 cațel de usturoi
- patrunjel tocat fin
- sare și piper
Cum preparam:
- Punem in blender laptele, crema de branza, faina si sarea si mixam pana obtinem o pasta fina.
- Intr-un oala mica punem untul impreuna cu usturoiul pisat.
- Prajim usturoiul cca 1 minut pana devine auriu ( atentie sa nu-l ardem, se pierde aroma).
- Adaugam in oala sosul obtinut din lapte, branza si faina si il fierbem la foc mic, amestecand intr-una, pana se ingroasa (6-7 minute).
- Luam oaa de pe foc si adaugam mozzarella rasa si parmezanul.
Savoare si bun gust – Sos Alfredo
Please follow and like us: