Usturoiul este un condiment traditional romanesc, il stim dintotdeauna si il folosim pentru gustul bun si aroma deosebita pe care il da anumitor mancaruri.
Cu toate ca ne ferim de multe ori sa-l consumam, fiind un aliment mai putin „elegant” datorita mirosului sau puternic, el ajuta mult sanatatii si este mare pacat sa-l ignoram. Usturoiul are asa de multe proprietati terapeutice si nutritive incat pe drept cuvant poate fi numit un aliment miraculos.
Sos crud de usturoi
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Sosuri
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita condiment asortat de sare si legume uscate
- 2 lingurite ulei
- 3 linguri smantana
- 1 lingurita marat tocat
Cum preparam:
- Ii spun acestui preparat "sos crud de usturoi" deoarece nu va fi supus unui tratament termic. Este o reteta simpla foarte usor de facut
- Curatam usturoiul si il pisam intr-un mojar sau cu presa de ustoroi.
- Intr-un bol amestecam usturoiul cu condimentul si uleiul pana obtinem o textura cremoasa asemanatoare cu maioneza.
- Adaugam smantana lingura cu lingura si amestecam bine pana incorporam toate ingredientele.
- La urma adaugam mararul si sosul crud de usturoi este gata.
- Putem servi cu succes acest sos, cu peste, friptura sau cartofi prajiti.
Pofta buna!
Daca nu dorim la o friptura un sos de usturoi, atunci putem incerca un sos Tzatziki, un deliciu din bucataria greceasca.
Savoare si bu gust – Sos crud de usturoi
Please follow and like us: