Daca alegem sa folosim hrean din gradina, operatiunea cea mai dificila, este curatarea lui, cu siguranta ne va face sa plangem. Insa putem alege si o varianta simpla, aceia de a folosi hreanul din borcanul cumparat de la supermarket.
Recomand consumul de hrean, beneficiile lui pentru sanatate sunt multiple si pe deasupra este si bun la gust. Cat de benefic este hreanul? Si de ce trebuie sa-l consumam? Va rog dati click AICI si ve-ti gasi informatii folositoare.
Sos de hrean pentru fripturi
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Sosuri
Portii: 2
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 30 g faina,
- 30 g unt,
- 30 ml lapte,
- 50 ml smantana,
- 2 linguri zeama de lamaie,
- 1-2 linguri cu varf de hrean ras,
- sare dupa gust
Cum preparam:
- Preparam un sos alb din unt topit si faina si il stingem cu lapte.
- Cand este gata, luam sosul de pe foc si il dregem cu smantana frecata cu o lingura de apa rece.
- Asezonam cu sare si acrim cu putina zeama de lamaie.
- Hreanul ras, il vom adauga in sos numai in momentul servirii, fara sa-l mai lasam sa fiarba, deoarece va da un gust amar sosului.
- Daca ne place un gustul dulce-acrisor putem pune si o lingurita cu zahar, de preferat brun.
- Servim cu friptura de porc, vita sau pui.
Savoare si bun gust – Sos de hrean pentru fripturi
Please follow and like us: