Un sos delicios, pe care ne-am obijnuit sa-l stim servit cu nachos si cipsuri. Trebuie sa recunosc ca imi place atat de mult acest sos incat il folosesc ca sos de baza la pizza, in tocanite, la fripturi si la cele mai multe retete de paste, este un sos gustos si foarte usor de facut.
Sos Salsa
Autor: Tina
Bucataria: Internationala
Categoria: sosuri
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 2 conserve (400g) de rosii decojite, intregi
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras rosu
- o ceapa mare taiata foarte fin
- 2 lingurite de amidon, dizolvate in 50 ml apa (faina)
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 3 linguri ulei de masline
- sare, piper
- o lingurita zahar
- o lingurita de busuioc uscat
Cum preparam:
- Punem toate ingredientele intr-un blender si mixam.
- Condimentam dupa gust.
- Punem apoi preparatul intr-o oala pe plita si lasam sa fiarba 5 minute, apoi punem zeama de lamaie, zaharul, busuiocul si amidonul (faina) inmuiat in apa.
- Amestecam bine, dam focul la minim si lasam sa fiarba totul pana cand sosul capata consistenta pe care o dorim.
- Mie mi-a iesit in jur de 700 g si tot sosul l-am pus intr-un recipient de sticla pe care il pastrez in frigider pentru consumul zilnic.
- Putem sa adaugam dupa gustul nostru diverse condimente.
Savoare si bun gust – Sos Salsa
Please follow and like us: