Bucataria italiana este una dintre cele mai populare din lume. Bucataria italiana combina beneficiile dietei sanatoase mediteraneene cu o gama larga de ingrediente de sezon si arome proaspete.
Cuvantul “spaghete” provine de la cuvantul italian “spaghetti”ce inseamna “fir subtire”. O legenda spune ca Marco Polo este cel care a introdus pastele pe teritoriul italian dupa o calatorie de explorare in Orient.
Spaghete carbonara
Autor: Tina
Bucataria: Italiana
Categoria: Fel principal
Portii: 2
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 250 g spaghete
- 200 g bacon
- 100 ml smantana dulce pentru gatit
- 100 g parmezan
- 2 oua
- 2 linguri ulei masline
- 2 galbenusuri
- Sare
- Piper
Cum preparam:
- Fierbem pastele al dente.
- Intr-o tigaie prajim baconul taiat cuburi.
- Punem spaghetele in tigaie si amestecam.
- Oprim focul apoi adaugam parmezanul ras, galbenusul si 75 ml de smantana, toate amestecate in prealabil bine.
- Smantana ramasa o adaugam la urma, pentru a da un aspect cremos pastelor.
- Asezonam cu piper proaspat macinat.
- Dupa gust putem adauga cateva funze uscate de busuioc sau patrunjel verde.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Spaghete carbonara
Please follow and like us: