Spaghete cu anșoa este o rețeta clasica din bucătăria mediteraneană.
Rapid și ușor de a pregătit este o mancare gustoasa si foarte satioasa. In plus, ingredientul principal, peștele albastru se caracterizează prin excelenta capacitate nutritivă: omega-3, proteine si vitamine B, acestea previn bolile cardiovasculare.
Italia este una dintre țările cele mai bogate in pescuitul de anșoa.
Spaghete cu anșoa

Autor: Savoare si bun gust
Bucataria: Italiana
Categoria: Paste
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 300 g de ansoa proaspete
- 150 g spaghete
- 50 g masline negre
- patrunjel
- 1 ardei mic iute roșu
- usturoi
- ulei de masline extra virgin
- 50 g de chili fulgi (dupa preferinta)
Cum preparam:
- Pentru prepararea retetei de preferinta este sa folosim ansoa proaspete sau murate.
- Curățam și spălam în mod corespunzător pestele. Prin urmare, indepartam capul si curatam bine interiorul.
- Clătim sub jetul de apă de la robinet și il vom usuca cu prosoape de hartie.
- Luam doua anșoa întregi si le vom taia in jumatati.
- Tocam fin usturoiul, ardeiul si patrunjelul.
- Incingem intr-o tigaie uleiul de masline, la foc mare si adaugam usturoiul, patrunjelul si chili, calim bine fara sa le ardem iar la urma adaugam fulgi de chili.
- Turnam un pahar de apa in tigaie si adaugam pestele ramas neportionat. Reducem la minim focul de sub tigaie si lasam la fiert aproximativ 15 minute
- Ansoa tăiate în jumătate le amestecam cu celelalte ingrediente dupa cele 15 minute si se mai fierb inca 5 minute.
- Intr-o oală mare, se fierbe apa cu putina sare.
- Cand apa fierbe adaugam pastele, si le pregatim al dente. Odata fierte le punem fierbinti peste sosul cu ansoa.
- Adaugăm maslinele negre fără sâmburi și parmezan dupa gust.
- Servim pastele calde.
Pofta buna!



Please follow and like us: